Themadag Jules Isaac Stichting

maandag 9 november 2015 in de Poortkerk te Veenendaal

ISRAËL IN HET HART VAN DE KERK

De profetische betekenis van het Messiaanse Jodendom

Maandag 9 november 2015 houdt de Jules Isaac Stichting in de Poortkerk in Veenendaal D.V. haar eerste themadag. De Amerikaanse Messias belijdende Joodse theoloog Dr. Mark Kinzer zal deze dag twee lezingen verzorgen. De dag zal gaan over het geheimenis van de unieke band die Israël en de Kerk met elkaar hebben. Lees een korte toelichting over het thema ‘Israël in het hart van de kerk’.

Dr. Mark Kinzer is als weinig anderen ingevoerd in dit boeiende en belangrijke onderwerp. Sinds 2005 verschenen drie spraakmakende boeken van zijn hand over deze thematiek. Naast de twee lezingen zal Dr. Kinzer ook een workshop geven. Mark Kinzer wordt wereldwijd gezien als een van de belangrijkste Messias belijdende Joodse theologen van dit moment. We zijn zeer verheugd dat Dr. Kinzer zijn medewerking aan onze eerste themadag heeft willen toezeggen. Meer informatie over Mark Kinzer vindt u in ons artikel ‘Wie is Mark Kinzer?’. Nog meer over Mark Kinzer en de themadag vindt u in dit interview met hem.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

9.45 Ontvangst met koffie
10.15 Opening en welkom
10.25 Het waarom van de Jules Isaac Stichting, door Jeroen Bol
10.40 Jezus in het hart van Israël, lezing door Mark Kinzer
11.25 Pauze
11.45 Messiaans Jodendom: brug tussen Kerk en Israël? lezing door Mark Kinzer
12.30 Lunchpauze met soep en broodjes

Na de lunchpauze worden er drie verschillende workshops gegeven. Iedere workshop wordt twee maal gegeven. U kunt dus in totaal aan twee verschillende workshops deelnemen. Een van de workshops wordt door Dr. Kinzer zelf gegeven. In de workshop van Dr. Kinzer zal gelegenheid zijn om hem vragen te stellen. Meer informatie over de workshops vindt u hier.

13.30 Eerste workshop
14.20 Wissel met kopje thee of koffie
14.35 Tweede workshop
15.25 Einde tweede workshop
15.35 Afsluiting themadag door Robert Bezemer, voorzitter van de Jules Isaac Stichting
15.45 Einde themadag

Let op: de lezingen van Dr. Kinzer worden in het Engels gegeven en zullen niet vertaald worden. Houdt u daar a.u.b. rekening mee wanneer u zich voor deze themadag wilt opgeven!

Kosten en opgave voor deelname aan themadag

Kosten voor deelname aan de themadag bedragen € 25,00 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee plus een lunch met soep en broodjes. Opgave voor deze themadag kan tot uiterlijk 24 oktober. Uw aanmelding is definitief na ontvangst van betaling.
Er zal een boekentafel aanwezig zijn.

Hoe bereikt u de Poortkerk?

Het adres van de Poortkerk is Poortjesgoed 1 te Veenendaal. Bij de kerk is ruimschoots gelegenheid tot parkeren. Voor wie met de trein reist: uitstappen op station Veenendaal Centrum. U kunt dan kiezen tussen lopen naar de Poortkerk, dat kost u ongeveer tien minuten. Of u neemt bus 85 richting station Ede Wageningen en stapt uit bij bushalte Politiebureau. Daarna is het dan nog drie minuten lopen naar de Poortkerk. Een routebeschrijving vindt u op www.poortkerk.nl.