Een studiedag met Dr. Mark S. Kinzer op 16 januari 2025

Messiaanse joden en joodse christenen samen:
Postmissionary Messianic Judaism, Yachad BeYeshua en het herstel van het gewonde volk van God

Donderdag 16 januari hopen we voor het eerst sinds 2018 ook weer een studiedag in de Poortkerk in Veenendaal te kunnen houden met Mark Kinzer. Daar zijn we erg blij mee. Mark Kinzer zal ons 16 januari meenemen op zijn persoonlijke reis en zoektocht vanaf de publicatie van zijn Postmissionary Messianic Judaism in 2005 tot de oprichting van Yachad BeYeshua in 2019. Postmissionary Messianic Judaism staat voor een nieuwe vorm van messiaans jodendom dat volgens Mark Kinzer de potentie heeft om te dienen als een verbindende brug tussen joden en christenen. Yachad BeYeshua is een internationale oecumenische gemeenschap van Joodse volgelingen van Jezus. Mark Kinzer is een van de oprichters en een dragende kracht van Yachad BeYeshua. Yachad BeYeshua betekent ‘Een in Jezus‘ en staat voor een wereldwijde fellowship van Joden die Jezus belijden als Messias. Het is een uniek online platform voor Joden uit allerlei kerkelijke en niet-kerkelijke richtingen die in Jezus geloven. Wat hen verbindt is hun geloof in Jezus en het grote belang dat zij hechten aan hun Joodse identiteit. Yachad BeYeshua voorziet in een grote behoefte.
Verschillende sprekers onder wie Edjan Westerman zullen een respons geven op de lezing van Mark Kinzer. Er zal ruim gelegenheid zijn om vragen te stellen.

De lezingen zullen in het Engels worden gegeven zonder vertaling. Het volledige programma en de kosten voor deelname worden in juni bekend gemaakt op onze website en in een volgende nieuwsbrief in de maand juni. Dan kunt u zich ook opgeven voor deelname aan deze studiedag. Noteer alvast de datum in uw agenda.

 

Het  programma van donderdag 16 januari 2025

Het (concept) programma zullen we rond juni op deze plaats publiceren.

Voertaal tijdens het programma gedurende de hele dag is Engels. Er zal geen simultane vertaling zijn.

 

Kosten en opgave voor deelname aan studiedag

In juni zullen we de locatie en prijs voor deelname op deze pagina en via via onze nieuwsbrief bekend maken. Dan zult u zich ook kunnen aanmelden voor deelname aan deze studiedag.

 

Locatie

Het studiedag wordt gehouden in de Poortkerk te Veenendaal, Poortjesgoed 1.

Parkeren in de buurt kan lastig zijn en op enkele plekken is het voor vergunninghouders of is het betaald parkeren. Houd dit goed in de gaten. Kijk op Google Maps voor parkeergarages en plekken in de buurt van de Poortkerk >

Er is één straat daar mogen alleen vergunninghouders staan (De Dillewijnen) en achter de flats is ook voor vergunninghouders.

Voor de flats en de rest van de wijk is het gratis parkeren (natuurlijk in de vakken).

 

Routeinformatie vindt u op de website van de Poortkerk.