17-19 mei: bijzondere conferentie met Messiaans Joodse sprekers uit de V.S. en Israël

Stichting Toward Jerusalem Council II (TJCII) organiseert van 17 tot en met 19 mei een conferentie met twee bijzondere Messiaans Joodse sprekers, Marty Waldman en Bracha Cale. Marty Waldman is de rabbijn van de Baruch HaShem Messianic Synagogue in Dallas (V.S.) In 1995 ontving hij van de Heer de visie voor het opzetten van TJCII. Bracha Cale was jarenlang de aanbiddingsleider van een Messiaans Joodse gemeente in Dallas. Tegenwoordig woont ze Jeruzalem, waar ze werkzaam is op het kantoor van TJCII in Israël. Het thema van de conferentie luidt ‘In de spiegel kijken: De Messiaanse beweging als een ‘Tegenover’ voor de kerk.’
Bijna 2000 jaar heeft de christelijke kerk vooral bestaan uit niet-Joden en werd de stem van Joodse volgelingen van de Messias niet gehoord. Die eeuwenlange stilte wordt nu in onze tijd verbroken. In de opkomst van de Messiaanse beweging geeft God aan de wereldwijde kerk een ‘Tegenover’. Het is alsof de christelijke kerk hiermee een spiegel voorgehouden krijgt. In de ontmoeting met Joden die Jezus als Messias belijden gebeurt dit als vanzelf. Beide Messiasbelijdende Joodse sprekers zijn intensief betrokken bij deze nieuwe uitdaging voor de wereldwijde kerk.
De conferentie is in het Engels, met vertaling naar het Nederlands. Gelet op het programma belooft dit een heel bijzondere conferentie te worden die we dan ook van harte bij u aanbevelen.
De conferentie begint vrijdag 17 mei om 17.40 uur, aankomst en registratie vanaf 16.30 uur. Voor wie niet de hele driedaagse conferentie kan of wil bijwonen bestaat ook de mogelijkheid om als daggast een of twee van de dagen bij te wonen. Opgave en betaling aan TJCII dient te geschieden voor 1 mei. De conferentie wordt gehouden in de Beukenhof in Biezenmortel (Noord Brabant).

Ga naar de website van TJCII >